Μπι όπως Μπίρα...

"Με δεδομένο τις ποσότητες του κρασιού που καταναλώνονται από διάφορους στη Βίβλο, ανάμεσά τους και από τον Ιησού και τους μαθητές του σε πολλές περιπτώσεις, ιερείς και μη, και με δεδομένο το μέγεθος των ποτηριών στο Μυστικό Δείπνο και το γεγονός ότι ο Σωτήρας μας κάποτε μετέτρεψε θαυματουργικά το συνηθισμένο νεράκι στο αλκοολούχο ποτό τις προτίμησής του, αμφιβάλλω αν ο Καλός Κύριος θα πετούσε ένα αθώο πεντάχρονο κοριτσάκι έξω στο κρύο απλά και μόνο επειδή ανέφερε μια πολύ πιο ελαφριά ουσία όπως η μπίρα. Ξέχασες ότι σ' αυτό το σημείο το Ευαγγέλιο λέει ότι πρέπει να γίνουμε σαν μικρά παιδιά; Όσο για την μετενσάρκωση, προσωπικά δεν την πιστεύω δεκάδες εκατομμύρια αξιοπρεπείς κι έξυπνοι άνθρωποι και σε συμβουλεύω να προσέυχεσαι να κάνουν λάθος, μις Ενάρετη. Γιατί, αν δεν κάνουν, είναι σίγουρο πως όταν ξαναγεννηθείς, θα είσαι μία στριμμένη, σκληρόπετση καβουρίνα με την πιο βρομερή αναπνοή σ'όλο τον ωκεανό." είπε μία μαμά για να υποστηρίξει την κόρη της στη δασκάλα του κατηχητικού..



Ο Robbins... αυτός ο τρελός τρόπος που γράφει, οι απίστευτες παρομοιώσεις του, οι διαταραγμένοι ήρωές του... Το βιβλίο αυτό λέει ότι είναι ΄Ένα παιδικό βιβλίο για μεγάλους - Ένα μεγαλίστικο βιβλίο για παιδιά'. Ο τρόπος γραφής του Robbins είναι ιδιαίτερα εξευγενισμένος με αποτέλεσμα να μπορούσε να διαβαστεί κι από ένα παιδί. Αν και για να'μαι ειλικρινής, δεν ξέρω σε ποιά ηλικία θα πρέπει να είναι..
Το "Β is for Beer" διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα βιβλία του Τομ Ρόμπινς.. Κατ' αρχήν είναι πολύ μικρό. 130 σελίδες στα περισσότερα βιβλία του Robbins είναι απλά η αρχή. Η ιστορία της Γκρέισι και της μπιρονεράιδας είναι σχετικά ενδιαφέρουσα, αλλά βασικά είναι λίγη. Έχει βέβαια κάποια καλά σημεία, όπου ο Robbins κάνει το politically correct χρέος του, αλλά...
Ελπίζω μόνο να μην χάνει την σπιρτάδα και την έμπνευσή του ο Robbins... Είναι βέβαια κι 72 ετών πλέον...
Copyright @ Marioneta-blog | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger