Συναυλία Για Την "ΕΛΠΙΔΑ"


Εδώ και 9 χρόνια το Κεντρο Τέχνης Σύνθεση του Ζαφείρη Φωτιάδη διοργανώνει στις αρχές του καλοκαιριού μια συναυλία.. Στόχος της είναι τα έσοδα να μπουν στο ταμείο του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο "Ελπίδα".. Φέτος η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη Ιουλίου στις 21:00 στο αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής..(όπως κάθε χρόνο άλλωστε)

Η συναυλία δεν είναι απλά ένα αποτέλεσμα.. Για να πραγμαατοποιηθεί τα παιδιά κάθε χρόνο δουλεύουν σκληρά θυσιάζοντας πάντα χρόνο από άλλες δραστηριότητες που έχουν.. Επείδη έτυχε να βρίσκομαι και εγώ κάπου ανάμεσά τους οφείλω να ομολογήσω ότι τα χρόνια που πέρασαν και συμμετείχα είναι για μενα ξεχωριστα. Οι πρόβες μπορεί να ήταν πολλές και τις περισσότερες φορές πολύωρες αλλά δεν ήταν αυτό που θυμάσαι στο τέλος.. Ίσα ίσα τώρα μου λέιπουν οι ατελείωτες στιγμές που περνούσα στο ωδείο. Η συναναστροφή με τα υπόλοιπα παιδιά και με τον δάσκαλό μας το Ζαφείρη είναι ξεχωριστή.. Δίνεται η δυνατότητα στο κάθε παιδί να δοκιμάσει τις δυνατότητές του όχι μόνο στο όργανο του παίζει αλλά γενικότερα στη μουσική.. Για παράδειγμα οι κιθαρίστες έχουν την ευκαιρια να παίξουν ακουστική, ηλεκτρική, κλασική κιθάρα ή μπάσο.. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα παιδί γιατί μπορεί να το βοηθήσει στην μετέπειτα επιλογή του εφόσον είναι ακόμα μικρό για να έχει κατασταλάξει.. Τα τελευταία χρόνια τη συναυλία πλαισιώνει και η ομάδα χορού της σχολής.. Η προετοιμασία της παράστασης όμως δεν σταματάει εκεί. Όλα τα παιδιά βοήθούν στην προπώληση εισητηρίων αλλά και στη γνωστοποίηση της διοργάνωσης..

Η μέρα της συναυλίας είναι πάντα ξεχωριστή και νομίζω τα συναισθήματα δεν περιγράφονται με λόγια..

Φυσικά όμως, όπως παντού άλλωστε, υπάρχει και μία μαύρη τρύπα στην ιστορία.. Και τι άλλο θα μπορούσε να είναι αυτό από τον Δήμο Νέων Μουδανίων.. Ο εκάστοτε δήμος πάντα μας κάνει τη ζωή δύσκολη.. Είτε με την ημερομία (που πάντα κάτι γίνεται και είναι τόσο δύσκολο να μας βάλει και εμάς κάπου ανάμεσα στο φεστιβάλ της θάλασσας) είτε με την προβολή τους(το μόνο που τους ενδιαφέρει ειναι να ακουστεί το όνομα τους, να μιλήσουν πριν τη συναυλία ή να ακουστεί αυτο το καταραμένο "Υπό την αιγίδα του Δήμου Νέων Μουδανιών") Γενικά τώρα που το σκέφτομαι μόνο προβλήματα μας δημιουργούν.. Δεν νομίζω ότι δεν είναι αυτονόητο στον καθένα ότι η παραχώρηση του θεάτρου για ένα τέτοιο σκοπό είναι δεδομένη..





1 σχόλια:

danaia είπε...

wraio to keimenaki gia thn elpida kai akoma pio wraio to drimy kathgorw gia to dhmo moudaniwn!!dystyxws den tha mporesw na eimai fetos sth synaulia...gia prwth fora meta apo polla polla xronia :-(

Copyright @ Marioneta-blog | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger