Το σχολείο μου..



Αν και έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε που τελείωσα το Λύκειο -όχι πολλά βέβαια, δυο τρία- θα ήθελα να πω τώρα αυτά που έλεγα και τότε και δεν με άκουγε κανένας.. (Δεν εννοώ ότι τώρα που θα τα πω θα με ακούσει κάποιος και θα αλλάξει κάτι.)
Απορώ λοιπόν γιατί διαβάζουμε άρθρα -εδώ και εκεί- που αναφέρονται σε ελλείψεις των ελληνικών σχολείων. Εμείς στο σχολείο μας έχουμε <<πολλά>> που δεν έχουν στο εξωτερικό. Για αυτά <<τα πολλά>> πιστεύω ότι κατέχουμε μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη..

Εμείς στο σχολείο μας έχουμε τρύπες στους τοίχους από τις οποίες βλέπουμε έξω και το ταβάνι ενίοτε πέφτει στα κεφάλια των καθηγητών..
Έχουμε ποντίκια που κάνουν βόλτα στις αίθουσες εν ώρα μαθήματος..
Μπορεί να μην έχουμε αρκετές αίθουσες, έχουμε όμως λυόμενα σπιτάκια για αυτή τη δουλεία..
Η εφεύρεση της γυψοσανίδας μας οφέλησε πάρα πολύ καθώς τις μεγάλες αίθουσες τις χωρίζουμε σε μικρότερες και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε δύο μαθήματα ταυτόχρονα (λόγω καταπληκτικής ηχομόνωσης)..
Φυσικά και έχουμε δύο εργαστήρια, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό φυσικά, ή με εξοπλισμό ο οποίος απλά σαπίζει εφόσον δεν υπάρχει κάποιος γνώστης του αντικειμένου για να τον αξιοποιήσει..
Είχαμε δύο αίθουσες Η/Υ αλλά τώρα έχουμε μία, καθώς η δεύτερη έγινε γραφείο διευθυντή και υποδιευθυντή με τη γνωστή μέθοδο της γυψοσανίδας..
Φυσικά στην αίθουσα των Η/Υ, που απομένει, γίνονται όλες τις ώρες μάθημα (μαθηματικά, βιολογία, καλλιτεχνικά) Να μην μείνει και αναξιοποίητη..
Έχουμε καθηγητές που καπνίζουν στις αίθουσες και στούς διαδρόμους και έχουν την απαίτηση να μην καπνίζουν οι μαθητές στο προαύλιο..
Έχουμε (εμείς οι μαθητές) κινητά στο σχολείο όπως έχουν και οι καθηγητές μας των οποίων χτυπάν εν ώρα μαθήματος καμιά φορά.. Τα κινητά στα χρόνια μου θυμάμαι είχαν απαγορευτεί..
Βέβαια έχουμε βιβλία, καρέκλες, θρανία, ένα προαύλιο που το μοιραζόμαστε με άλλα δύο σχολεία κ.α. ..
Α! Να μην ξεχάσω για τη βρώμα.. Εμείς στο σχολείο μας έχουμε και από αυτό... Δεν τα έχουμε βάλει με τις δύο καθαρίστριες, κάνουν ότι μπορούν, το ξέρουμε και το βλέπουμε κιόλας.. Απλά η βρώμα εκεί "μέσα-έξω" δεν φεύγει ποτέ!
Έχουμε καθηγητές, πολλοί από αυτούς είναι ωρομίσθιοι. Όχι βέβαια από την αρχή της σχολικής χρονιάς και όχι σε όλα τα μαθήματα..
Ευτυχώς βέβαια που έχουμε και γυμναστήριο.. Οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις ανακαινίστηκαν πέρσι. Εγώ δυστυχώς δεν τις πρόλαβα έτσι..
Ο καθένας μας έχει ακόμα πάρα πολλούς συμμαθητές.. Σε λίγα χρόνια δεν θα γνωρίζουμε φατσικώς ο ένας τον άλλο.. Δεν θα χωράμε στο ίδιο μας το σχολείο..

Και αν αναρωτιέστε ποίο είναι το σχολείο μου, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να το κατονομάσω.. Αρκεί να επισκευτείτε ένα σχολείο της επαρχίας ή και της Αθήνας.. Σίγουρα μοιάζει με το δικό μου..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να συμπληρώσω επίσης οτι στο (επαρχιώτικο) σχολείο μας:
Είχαμε φιλοζωική συνείδηση γι'άυτο κάναμε παρέα με τα περιστέρια την ώρα του διαλείμματος ,καμιά φορά βέβαια μας κουτσουλούσαν διαμαρτυρόμενα για τα ντουμάνια που βγαίναν απο την διπλανή αίθουσα που ήταν το γραφείο των καθηγητών, πολύ υποψιάζομαι εκ των υστέρων χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία οτι ήταν ύποπτα τα τσιγάρα απ΄αυτά του διαβόλου!!! αυτό βέβαια μας το κοινώνησε μαζί με άλλα ενδιαφέροντα ο παπα-παύλος που είχε FRANCHISE μια ΑΕ δίπλα στο σχολείο (τι σύμπτωση) και επιτηρούσε την πρωινή προσευχή γιατί στο σχολείο μας είχαμε και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση και interactive μάθηση στα τροπάρια μέσω μεγαφώνων απευθείας από την βίλα του θεού...
Είχαμε και στυλίστα στο σχολείο μας τον υποδιευθυντή, με το μεγάλο μουστάκι, ο οποίος θεωρούσε τις ΜΙΝΙ-φούστες de mode ήταν μάλλον πράκτορας του παπά που φοβόταν να μην κολαστούν οι πιστοί του!!!
Είχαμε και αφεντικό στο σχολείο μια που λέγαν οτι ήταν με τον σοσιαλισμό αλλά κατέστειλε τις κινητοποιήσεις του μαθητικού σωματείου και μας αποκαλούσε αναρχικούς (φτου κακά) εγώ πάντως δεν την είδα ποτέ σε πορεία την πρωτομαγιά μετά έμαθα ότι την βόλεψε το πασοκ και ησύχασα...
Είχαμε και ταξικούς φραγμούς στο κυλικείο με τις τιμές να εμφανίζουν πληθωριστικές τάσεις και τα λαϊκά στρώματα να απαλλοτριώνουν τα τοστ των αστών συμμαθητών τους.
Είχαμε και σύγχρονες τουαλέτες με πρόσβαση σε ΑΜΕΑ από το παράθυρο μέσο γερανού!
και πολλά άλλα μα...

Τέλος, είχαμε οξυγόνο και πολύ διάθεση για παιχνίδι οι συνθήκες τουλάχιστον το επέτρεπαν, τότε,
η εμπειρία ,τώρα, λέει οτι τα σχολεία είναι σαν τις πόλεις μας, ΦΥΛΑΚΕΣ.

τον δρόμο τον δείχνει ο Δεκέμβρης!

p.s. perimeno to post gia to
simerino sou sxoleio.

VAMOS!

cretanpatriot είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ!

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ΕΙΣΑΙ?

ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΚΩΝ ΣΟΥ:
ΤΟ LINK ΕΙΝΑΙ
http://cretanpatriot.blogspot.com

"ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ"

Αλέξης Παππάς.
Σ' ευχαριστούμε όλοι μας.
καλή δύναμη κ καλή πρόοδο!

Marioneta είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ.. Όπως αναφέρω και στο κείμενο, μιλάω για το σχολείο μου πριν κάποια χρόνια.. Τώρα σπουδάζω, οπότε αναμένετε post για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο μου!

Copyright @ Marioneta-blog | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger