62ο Φεστιβάλ Καννών

Σε εξέλιξη είναι το 62ο φεστιβάλ των Καννών που διεξάγεται φέτος στο διάστημα 13-24 Μαΐου. Προβάλονται φέτος 54 συνολικά ταινίες στα 5 τμήματά του: Διαγωνιστικό (20 ταινίες) , Ενα Κάποιο Βλέμμα (20 ταινίες), Εκτός Συναγωνισμού (5 ταινίες), Μεταμεσονύκτιες Προβολές (3 ταινίες) και Ειδικές Προβολές (6 ταινίες), όπως ανακοίνωσε ο Τιερί Φρεμό.

Φέτος στις Κάννες υποβλήθηκαν συνολικά 1670 ταινίες μεγάλου μήκους από 120 χώρες. Συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των ταινιών μικρού μήκους, υποβλήθηκαν 4272 ταινίες.

Η κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τη Γαλλίδα ηθοποιό Ιζαμπέλ Ιπέρ, που θα κληθεί να κρίνει και να αποφασίσει σε ποια ταινία θα απονείμει τον φετινό Χρυσό Φοίνικα, θα έχει σίγουρα δύσκολο έργο καθώς ανάμεσα στους σκηνοθέτες που διαγωνίζονται με τις ταινίες τους περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα όπως ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Τζέιν Κάμπιον, ο Μίκαελ Χάνεκε, ο Ανγκ Λι, ο Κεν Λόουτς, ο Αλέν Ρενέ, ο Κουέντιν Ταραντίνο και ο Λαρς φον Τρίερ, ορισμένοι ήδη βραβευμένοι με τον Χρυσό Φοίνικα των Κανών.

Για πρώτη φορά, μετά το Χρυσό Φοίνικα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου το 1998 (”Η Αιωνιότητα και μια Μέρα”), μια ελληνική ταινία θα συμμετάσχει στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ και συγκεκριμένα ο “Κυνόδοντας” του Γιώργου Λάνθιμου, που επελέγη να προβληθεί στο παράλληλο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα .
Copyright @ Marioneta-blog | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger