JUGGLING...


Το JUGGLING …είναι παιχνίδι επιδεξιότητας που πάνω απ’ όλα διασκεδάζει, ενώ… ασκεί την ικανότητα συγκέντρωσης… βελτιώνει την αντίληψη του χώρου… γυμνάζει …αποκαλύπτει την μαγεία του ρυθμού και της αρμονικής κίνησης και… χαρίζει συχνές και δυνατές εμπειρίες κορυφής, δηλαδή έντονα ευχάριστες στιγμές, σ’ αυτόν που υπερβαίνει τον εαυτό του και πετυχαίνει ένα καινούργιο κόλπο!

Η κατάκτηση της τεχνικής μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα δρόμο ζεν ή σε ένα δρόμο … glam, εξαρτάται από το τι τύπος είσαι! Κάποιοι αποφασίζουν να εμφανιστούν δημόσια και να δείξουν μπροστά σε κοινό τη τέχνη τους, για άλλους είναι απλά hobby για προσωπικές στιγμές χαλάρωσης ή μόνο για καμιά παραλία.

Πάντως το juggling ‘ντυμένο’ με μουσική, χορό και θέατρο μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικά απολαυστικό θέαμα.

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ juggling …όπως και στο λεγόμενο ‘μοντέρνο τσίρκο’, έχει επικρατήσει μια τάση για στενότερη συνεργασία με τις μεγάλες τέχνες, που το αναβάθμισε εντυπωσιακά.

Η μουσική, ο χορός και το θέατρο έχουν εμπλουτίσει τη μορφή του juggling και του έχουν χαρίσει πολυπλοκότητα και ποικιλία κάνοντάς το ένα πολύ δημοφιλές θέαμα.

Μεγάλοι σύγχρονοι θίασοι τσίρκο, όπως το καναδικό ‘cirque de soleil’, προσλαμβάνουν πια επώνυμους σκηνοθέτες, χορογράφους και μουσικούς κι ανεβάζουν υπερπαραγωγές με ζογκλερικό και ακροβατικό περιεχόμενο προσφέροντας θέαμα υψηλών αξιώσεων!

Από το www.zogler.gr
Copyright @ Marioneta-blog | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger