Beirut...



Οι Beirut (που στα αγγλικά σημαίνει Βηρυττός) είναι το μουσικό συγκρότημα του 22χρονου Ζαχ Κόντον από τη Σάντα Φε των ΗΠΑ. ανατολικο-ευρωπαϊκών και λαϊκών ήχων. Η μουσική που παίζουν οι Beirut μπορεί να περιγραφτεί ως φολκ, ποπ, world, neo-balkan ενώ έχει αρκετά στοιχεία της μουσικής της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο Κόντον είναι το βασικό μέλος των Beirut. Το βασικό όργανο που παίζει είναι το ουκουλέλε (είδος κιθάρας μικρού μεγέθους), καθώς δεν μπορεί να παίξει κιθάρα εξαιτίας ενός τραυματισμού του στον καρπό, που εμποδίζει το χέρι του να αγκαλιάσει πλήρως το λαιμό της κιθάρας.Αν και νέος ο Ζαχ Κόντον, έχει προλάβει να κυκλοφορήσει ήδη μερικά προσωπικά άλμπουμ. Ηχογράφησε το μουσικό κομμάτι ηλεκτρονικής μουσικής, The Joys of Losing Weight με το όνομα "The Real People" όταν ήταν 15 ετών (το στυλ του κομματιού έμοιαζε με το Scenic World από το Gulag Orkestar). Στα 16 του, ηχογράφησε ένα ολόκληρο άλμπουμ. Ακόμα κυκλοφόρησε ένα EP άλμπουμ με τίτλο Small Time American Bats κάτω απο το όνομα 1971. Το άλμπουμ καταγράφηκε το 2001-2002 και ποτέ δεν κυκλοφόρησε επίσημα. Ο Κόντον φοίτησε στο Santa Fe High School, όπου ήταν σπουδαστής έως ότου το άφισε στην ηλικία 16, για να ταξιδεψει την Ευρώπη όπου πρωτοήρθε σε επαφη με τη βαλκανική και τσιγγάνικη μουσική και με καλλιτέχνες όπως ο Μπόμπαν Μάρκοβιτς και ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Το 2006, οι Beirut κυκλοφόρησαν δύο ηχογραφήσεις (Gulag Orkestar και Lon Gisland) εμπνευσμένες από την βαλκανική μουσική μέσω της δισκογραφικής εταιρίας BA DA Bing. Και οι δύο είναι διαθέσιμες στην δεύτερη έκδοση του Gulag Orkestar LP μέσω της Βρετανικής εταιρίας 4AD. Επίσης έχουν κυκλοφορήσει διάφορα μεμονωμένα τραγούδια, από τα οποία τα τρία είναι διαθέσιμα στο EP Pompei, και μια συλλογή για το περιοδικό The Believer. Το πρώτο τους βιντεοκλιπ ήταν στο τραγούδι The Elephant και αργότερα έκαναν άλλο ένα για το Postcards from Italy Οι Beirut κυκλοφόρησαν ένα δεύτερο άλμπουμ, το The Flying Club Cup, στις 9 Οκτωβρίου 2007.
Η σύνθεση των Beirut στις συναυλίες, εκτός του Ζαχ Κόντον, περιλαμβάνει τους Perrin Cloutier (τσέλο/ακκορντεόν), Jason Poranski (κιθάρα/μαντολίνο/ουκουλέλε), Nick Petree (ντραμς), Kristin Ferebee (βιολί), Paul Collins (πλήκτρα/τύμπανα/ουκουλέλε), Jon Natchez (σαξόφωνο/μαντολίνο/), και Kelly Pratt (τρομπέτα).

1 σχόλια:

Ibis είπε...

Welcome In Greek BlogLand

Keep Blogging Your Life

Copyright @ Marioneta-blog | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger